Netflix kommer til Danmark

Netflix startede i 1997 som en video udlejnings butik på nettet. Man bestilte sine DVD’er online og fik dem i en fin rød kuvert med posten. Dette var dog en forholdsvis dyr metode og senere kom Netflix med streaming konceptet som gjorde det muligt at streame filmen eller serien direkte over nettet og hjem i stuen til folk. Nu tænker du at det kan du måske allerede med den yousee boks du allerede har stående – men endnu et lille “trick” ved Netflix er at man kan installere/er intregreret på mange platforme i forvejen, f.eks. Apple TV har mulighed for at køre Netflix, og det har din smartphone, Wii, PlayStation og alle mulige andre enheder også. Desuden betaler du ikke for at leje en film eller se en serie – du betaler et fast månedligt beløb og kan se alt lige så tosset du vil. I USA er beløbet svarende til 50 kr. – hvad den bliver i Danmark er desværre svært at sige men jeg ville skyde på den blev lidt højere.

Nu tænker du måske hvorfor du aldrig har hørt om denne smarte tjeneste endnu? Ja det er simpelthen fordi det ikke rigtig har været tilgængeligt i Danmark – endnu. Netflix har netop udmeldt at de kommer til Norden inden slutningen af 2012 .

Netflix har et bredt udvalg af internationale film og serier og der er rigtig meget som er i HD og med Dolby surround-sound lyd. Vil man nyde HD og Dolby lyd skulle det kræve min. en 8 mbit internet forbindelse.
I USA har Netflix over 23 millioner brugere og på verdensplan 27 millioner, man kan derfor rolig sige at de har deres største marked i USA.

Danske firmaer er allerede klar til “angreb” mod denne tjeneste, og YouSee skulle fra september tilbyde deres kunder ubegrænset video og serie adgang via deres boks for kun 10 kr om måneden! Også elselskabernes fælles fiberselskab – Waoo har noget i ærmet som alternativ til Netflix.

Kan man ikke vente til Netflix kommer til DK kan man hurtig via lidt google søgning finde guides til at få sat det op i danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.