Google opdatere deres maps & Apple udgiver deres svar på et kort

Google har i mange år været førende inden for elektronisk kortlægning og afbildning af jorden. I 2005 udgav de Google Earth som var en mulighed for at se hele jorden, afbilledet med rigtige fotografier ude fra rummet og den “uhyggelige” mulighed for at kunne zoome HELT ind og se sit eget hus!

2 år efter – altså i 2007 kom Google så med Google Street View som gjorde at vi kom endnu tættere på og man behøvede nu ikke en gang at rejse sig fra computeren for at se hvad farve naboens hus nu havde. Hvilket selvfølgelig også har givet en del problemer i nogle lande og nogle har følt sig krænket. (det kan du selv google dig mere info om)

Nu kommer Google så igen med noget nyt – eller ja jeg håber da det er nyt for der skal lidt til før de invitere en række medier indenfor og skriver at de vil fremvise “den næste dimension i Google Maps”
Hvad man skal lægge i dette er uvist da de selvfølgelig ikke afslører det hele inden de er gået på scenen, men man kunne næsten gætte på at det omhandler 3D tegninger – som alt jo nærmest handler om i dag.

Apple har siden deres første kort funktion på både iPhone og iPad brugt Googles kort til at navigere i, men dette har de også pønset på at få lavet om på – men hvem andre har man skulle vælge? krak? næppe.. Apple har sat sig for at lave deres eget – eller hvert fald opkøbe “mindre” firmaer som forstod sig på det og derefter videre udviklet det.

Apple skulle efter sigende stå klar med deres egen kort-funktion i næste opdatering af iOS, hvilket mange rygter peger på at skulle være under deres årlige konference WWDC, som er fra den 11. til den 15. juni. Flere tegn peger også på at Apples egen kortfunktion skulle have 3D funktioner.

Det er også til WWDC at der er rygter omkring en ny iPhone, nye tynde MacBook Pro’s og en TV skærm ved navn iTV – men jeg tror personligt ikke at der bliver præsenteret SÅ mange nye ting..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.