Problemer med din Libratone højtaler?

Står du og får ondt i maven fordi din nye (og dyre) Libratone højtaler ikke helt spiller som den skal? – Fortvivl ikke!

 

For leden dag skulle jeg hjælpe en kammerat med at se på hans Libratone højtaler – som selvfølgelig gjorde vrøvl. Jeg stødte på denne lille hurtige setup guide (som er sakset her fra) som gjorde det dejlig nemt at komme udenom problemerne.

1. Du har sikkert rodet en del rundt med Libratone Live på dette tidspunkt, så lad os genstarte den til fabriksindstillinger. Sluk for Libratone på kontakten bag på Libratone Live.
2. Tænd Libratone Live på knappen bagpå og straks herefter hold knappen på fronten inde i 6 sekunder (Eller til fuglen har blinket orange og nu lyser konstant orange – slip så knappen) Din Libratone Live er nu genstartet, og vent så til den starter op og blinker rødt.
3. Nu går du ind i indstillinger på din telefon eller computer og vælger netværket ‘Libratone xxxxx’.
4. Gå til Safari browseren og tast ’192.168.1.1′.
5. På denne side giver du din Libratone Live et navn, f.eks. ‘Stuen’ – Vælg dit hjemmenetværk på listen – og tast koden til dit hjemmenetværk.
5a. – har du problemer med at se dit WIFI på listen så kan problemet være at du enten har et æ, ø eller å i dit navn. Ændre navnet og så burde det kunne ses.
6. Klik på Apply Settings – og nu opstår Libratone Live problemet.
7. Det bør, ifølge manualen, tage 10 sekunder inden Libratone blinker fra orange til hvidt. Det gjorde det dog ikke her. Libratone blinker rødt
8. VENT – Tålmodighed er kodeordet. Her ventede vi cirka 3 minutter (nogle oplever at de må vente op mod 5-6 minutter), hvor Libratone Live blinker rødt, hvorefter den skifter til hvidt! (Blinker den i mere end 6 minutter tyder det på at der er noget andet galt og prøv derfor igen)
9. Din Libratone Live virker nu!!

Det er ikke første gang at der er problemer med AirPlay og det har tydeligvis også sine minusser.. Mange oplever måske at deres enhed falder ud mens den spiller – det kan være tegn på at internet forbindelsen ikke er hurtig eller stabil nok til at kunne spille uden hakken. Nogle har problemer med at få enheden på nettet, og det kan der være flere grunde til – men en af dem er at ens internetudbyder ikke tillader nok IP’er. Sidstnævnte problem døjer jeg selv med.