Philips overhaler indenom og udgiver intelligent lys-pære

Jeg skrev tidligere om kickstarter projektet LIFX – som var en LED lampe der kunne koble sig på ens WIFI og derved styres via sin smartphone. Nu er denne lampe kommet på markedet – dog er det ikke LIFX som har udgivet den, men Philips som har overhalet dem godt og grundigt. Philips har valgt at kalde projektet hue – og er i handlen allerede nu. Hue kan nogenlunde det samme som jeg har beskrevet tidligere med LIFX, altså skifte farve på belysningen, time det til bestemte tidspunkter, dæmpe det og meget mere.

Phillips har gennem en længere periode produceret lamper, og det har derfor været oplagt at sætte denne intelligente pære i produktion. Philips arbejder også på at inkludere styring via geolokation samt integration med andre lyd- og videosystemer. Phillips er også det eneste system som har ambilight til deres fjernsyn – hvilket snildt burde kunne kombineres med disse hue pærer.

Se også: Ny el-pære taler sammen med din smartphone

Prisen for “starter pakke” med en controller og 3 pære er 200$ (lige under 1200,-) og skulle man have lyst til at supplere op med flere pære koster de 60$ (ca. 350,-) stykket – dog kan man maks have 50 i sit system. Jeg er ikke sikker på det kan lade sig gøre at få sendt disse lamper til Danmark endnu, men mon ikke det hurtig kan lade sig gøre via andre sider end Apples egen. Læs mere på Apples hjemmeside.

Se Philips’s præsentation af hue i denne video:

http://vimeo.com/54302142

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.