Microsoft lancerer “Windows 8”

20121016-190611.jpgEn lille “milepæl” er sat for Microsoft i dag. De har præsenteret deres nye styresystem – Windows 8. Det har været meget omtalt da det virker både til tablet,smartphone og computer – det betyder altså at dem som laver programmerne ikke skal sidde og lave forskellige udgaver til hver ting, det betyder f.eks. også at man ikke kun har en skrapet udgave af en app i forhold til hvad man kan i programmerne når man har det på sin computer.


Ideen med Windows 8 er at man skal have muligheden for touch ligemeget hvilken skærm man er ved. Man kan også have sin personlige profil af Windows 8 med sig på farten via “Windows To Go”.
Desuden udgav de også i dag deres nye tablet “Surface” – den har et lækkert “Touch Cover” som minder meget om det Apple har til sin iPad – dog har dette et indbygget tastatur.

Desværre er Microsoft, i forbindelsen med lanceringen, blevet mødt af mulige retsager da de skulle have brudt patenter.

Man kunne ellers fristes til at sige at de havde fat i den lange ende, jeg synes ikke det lyder som en dårlig ide at have touch på alle sine skærme, efterhånden fylder ikke meget mere hardware mæssigt, og jeg er sikker på der kunne være mange fordele i at lige hurtig trykke løs på sin skærm i nogle situationer. Desuden synes jeg også deres design ser yderst spændende ud, måske lidt mere farverigt end Apples – men det kan man jo selv vælge. Om deres systemer kører ligeså “smooth” som Apples gør skal jeg ikke kunne sige da jeg desværre ikke har prøvet noget af det af.

Se en kort præsentation af Windows 8 her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.