iPhone 5 & iOS 6 – EDIT NU MED DATO!

Rygterne svirrer som de plejer og mange har gode gæt på næste iPhones udseende samt udgivelsesdato. Jeg plejer selv være ret afvisende når jeg høre mange af disse rygter men efterhånden vi nærmer os tidspunkter hvor udgivelsesdatoerne plejer og ligge så plejer de fleste rygter også at pege den samme vej.

Mange spørger mig hvad der vil være det nye i den næste iPhone. Jeg ved det sgu ikke.. Men der er mange fornuftige gæt på nettet som jeg vil præsentere jer for – desuden er der lige dukket nogle billeder op af en iPhone som jeg godt turde satse på blev den næste i rækken.

Den nye iPhone & designet

Der er mange forskellige bud på hvordan den vil se ud og der ligger også rigtig, rigtig mange billeder på nettet som diverse tegnere har lavet – nogle af dem er blot tanker om hvordan en flot iPhone ville være i følge dem og andre går meget i at det som de tegner er noget som nu også kunne være realistisk. Altså – nogle tegner for at vise hvad de kan designe og andre gør det for at komme med nogle seriøse bud på hvad Apple har tænkt sig at gøre.

Software mæssigt vil jeg ikke gå i dybden. Selvfølgelig er telefonen blevet hurtigere, fået bedre grafik chips eller et eller andet nørdet. Teknologi udvikler sig og det nyeste er selvfølgelig altid det bedste (som regel). Regn måske med et bedre kamera, generel hurtigere og måske en lille ekstra ting. Mere tror jeg ikke på.

Disse billeder er lige dukket op på nettet i skrivende stund. Jeg vil kort gennemgå 3 design elementer som jeg synes har størst betydning:

 

Skærmstørrelsen

Mange rygter har de seneste år peget på at skærmen ville blive større. Apple skulle efter sigende have valgt den nuværende størrelse fordi en gennemsnitlig hånd let og gnidningsfrit skulle kunne komme til at berøre alle hjørner af skærmen. En anden vigtig detalje der er med iPhones skærm er at den passer meget præcist over på en iPad hvis man blot ganger den op. Det vil pludselig blive meget svært for dem som laver programmerne hvis de skal til at tage hensyn til netop dette.

Mange savner dog alligevel en større skærm og det ser ud til at Apple nu har valgt at lave en iPhone med en lidt højere skærm.

 

Bagsiden

Bagsiden er  helt ny. Den vil primært bestå af alu. og dog en lille smule glas – Apples to ynglings materialer.. Dette kan måske glæde nogle da man så kun har 1 glasside at holde fri fra ridser. Desværre er det ikke muligt for apple at lave hele bagsiden af et stykke aluminium som f.eks. på deres iPad (uden 3G) da signalerne trænger meget dårligt igennem dette materiale. Jeg vil ikke sige mere om dette men lade jer selv kigge på billedet.

Stikket til dine høretelefoner & dockconnecteren

Dette er måske lige så meget en generel hardware opdatering som det er en design ændring. men..

Headset stikket er rykket til bunden. Det er svært at sige meget mere om dette, nogle vil hade det og andre vil elske det. Jeg tror kun på det fordi dette i helhed virker troværdigt for mig. Jeg kan ikke se hvorfor man pludselig skulle lave dette om. Det eneste smarte jeg kan se i dette er at telefonen ikke vil ligge oven på stikket når man kommer den i lommen. Men så er det store spørgsmål nu om folk ligger deres telefon med hovedet opad eller nedad når de kommer den i lommen?
Dockconnecteren er ændret. Den er blevet meget mindre (se billedet). Nogle mener at det skulle være fordi at Apple har valgt at overgå til det universelle mini USB stik som de fleste andre smartphones (og mange andre elektroniske ting!) bruger – men jeg tror desværre ikke selv på det er derfor. Jeg tror simpelthen stadig de kommer til at kører deres eget system med det kabel – billedet viser os hvert fald at det bliver mindre! ps. så passer din nye iPhone muligvis ikke i din dejlige dock mere!? (medmindre du anskaffer dig en converter)

iOS 6

Nyhederne i iOS 6 kender vi ret præcist. Det gør vi fordi at Apple giver deres udviklere muligheden for at downloade dette før alle andre, det eneste der skal til for at blive udvikler er at man betaler sit “kontigent”. Jeg mener det er omkring 500,- om året.

  • Apple har udviklet deres eget kortsystem og det vil altså erstatte Google Maps
  • Siri får nye funktioner og med funktionen “eyes free” skulle det være muligt at bruge telefonen helt uden at kigge på den men blot at snakke til den.
  • Facebook bliver mere intregreret – f.eks. i telefonbogen og kalenderen.
  • Passbook appen er en ny app som skal holde styr på ens billetter. Det gælder både flybilletter, koncertbilletter, værdikort og alle mulige billetter. Jeg tror ikke det er noget jeg selv kommer til at bruge meget, og jeg tvivler på jeg overhovedet kender nogle som kommer til at bruge denne app. Men har du mange billetter på telefonen vil denne app kunne holde styr på dem og f.eks. give dig advarsler når du skal gå til din gate i lufthavnen.
  • Nye iCloud muligheder. Der vil blive opdateret nogle ting omkring iCloud. F.eks. kan du nu synkronisere dine faner med din Mac så du har de samme faner åbne i Safari både på håndholdte enheder og på din Mac.
  • Facetime bliver tilgængeligt på 3G netværk. Dette tror jeg bliver stort. Mange kender knap nok til funktionen i deres telefon, men det er altså muligt at videochatte fra sin iPhone direkte til iPads, iPods eller til Mac computere. I øjeblikket skal både modparten og en selv være forbundet til WIFI for at det kan lade sig gøre. Men chancerne for at man rammer en som er tilgængelig er ret små. Nu synes apple altså at det mobile netværk er blevet hurtig nok til at kunne lade os videochatte direkte på det – derfor er chancerne nu pludselig uhyggelig store for at folk er tilgængelige på FaceTime. Jeg glæder mig til at komme i gang!

Selvfølgelig er der mange flere nyheder end disse, men dette er dem jeg synes der var værd at nævne. 

Hvornår kommer den nye iPhone samt iOS 6?

Det er der ingen andre end Apple som ved præcist. Men vi kan gætte og der er meget som peger på at iOS 6 samt den nye iPhone bliver udgivet i efteråret.

 

OPDATERING – 30/7 – Der er netop blevet udtalt fra ret stærke kilder at Apple skulle præsentere deres nye iPhone og evt. lidt andet guf den 12. september!

3 thoughts on “iPhone 5 & iOS 6 – EDIT NU MED DATO!

  1. Det ser fint nok ud, men den ser jo kedelig ud i design, hvis man sammenligner med den nuværende. – Tæt på ens.
    Der vil dog selvfølgelig være funktioner som gør den det ekstra værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.