Hvad er der med den Guy Fawkes maske som du ser overalt?

Du har sikkert set masken før. Den stammer fra en film som hedder “V for Vendetta”. Men hvad er det der er med den? Hvorfor går folk rundt med den, og poster billeder med den på Facebook?

Det hele tager udgangspunkt i internettet.. Internettet er noget vi bruger hver dag for at kommunikere med hinanden. Hvis nogle prøver at begrænse os på internettet og f.eks. ikke tillader os at besøge bestemte hjemmesider så er der nogle mennesker som sidder med et budskab de ikke får ud til nogle. Der er altså nogle som lukker munden på nogle folk – og det er ikke meningen med internettet, ej eller i den virkelige verden – alle har ret til at ydre sig.

Denne maske er der en gruppe ved navn Anonymous som har taget til sig. Anonymous eller en Anon (en person som ser sig selv som en del af Anonymous) ser sig selv som “anonyme frihedskæmpere” på internettet, og bruger denne scene fra filmen V for Vendetta til at afspejle sig selv (se de første 20 – 30 sekunder).

 

For at forklare hvem denne gruppe er og for at forstå at man faktisk selv er en del af den ved at bruge internettet – så kommer denne dokumentar med en glimrende redegørelse for hvad Anonymous er. Man vil desuden opdage at det handler om meget mere end livet foran computerskærmen.

Se den fulde dokumentar om Anonymous her:

http://www.youtube.com/watch?v=X6wjl4fJeDE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.