Roskilde Festival’s nye scene Apollo

Roskilde festivallen er lige om hjørnet og man kan næsten begynde mærke stemningen i maven. En af de ting man kan glæde sig til i år (udover Paul Kalkbrenner) er den nye scene “Apollo”. Sidste år kom Roskilde-Festival med scenen “Gloria”. Det var meningen at det skulle være en lille intim scene med plads til ca. 1000 publikummer. Scenen var ikke ment som en festscene men som en scene der skulle give plads til de små og nye navne. Sidste år nåede jeg kun forbi den nye scene en enkelt gang da Gold Panda spillede, men der var så proppet at jeg måtte opgive at komme ind og gå videre efter jeg havde stået ude foran og hørte et par enkelte numre.

Apollo er det nye skud på stammen og den retter sig mod det elektroniske. Jeg vil lade Roskilde-Festival beskrive scenen selv:

Apollo – platform for elektronisk musik

Den elektroniske musik er hovedfokus på Apollo. Med en ny elektronisk scene fortsætter Roskilde Festival en tradition, som strækker sig helt tilbage til begyndelsen af 90’erne.

Mange elektroniske navne befinder sig i en slags gråzone, hvor det er svært at vurdere, om et givent act er live eller dj. Ikke mindst til denne type kunstnere har vi nu et velegnet scenerum. Med Apollo har festivalen nu en fleksibel udendørsscene, der både kan håndtere mindre, indadvendte elektroniske navne og et større, feststemt publikum.

Allerede under warm-up-dagene kan man opleve elektronisk musik med Roskilde Festivals kvalitetsstempel. Apollo Countdown, spiller i de samme dage som Pavilion Junior, men er mere mobil og indtager en ny placering dagligt. I traditionen fra Pavilion Junior bliver her tale om et nordeuropæisk fokus på ungt talent. Når det øvrige festivalprogram går i gang, antager Apollo en mere stabil karakter og forbliver bosat det samme sted.

Fakta:
Oprettet: 2012
Open air scene
Kapacitet: 5000 (under wam-up: 3000-5000)

Nærmest ALLE navne på Apollo plakaten er nogle som tiltaler mig på den ene eller den anden måde, men nogle af dem som jeg nok stikker hovedet ned og ser er navne som:

ARAABMUZIK
MODESELEKTOR
AMSTERDANCE feat. DENNIS CHRISTOPHER, SAM O’NEALL & JESSE VOORN
ADDISON GROOVE
Resident DJs: Kasper Bjørke, Waqar and 2000F
COPENHEAVY
THE FREDERIK
KÚRA
JULIUS SYLVEST

Her er en lille film som giver et indtryk af den nye scene – ja jeg glæder mig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.