Paul Kalkbrenner – Berlin Calling

Mange har måske, efter årets Roskilde Festival, hørt om en mand med fornavnet Paul og et lidt mere pudsigt efternavn – “Kalkbrenner”. Hvis man kunne tænke sig at vide lidt mere om denne herre, så vil jeg anbefale at læse de næste par linjer og se filmen “Berlin Calling” (se siden nederst).

Paul Kalkbrenner kommer oprindeligt fra Berlin og har over 15 års erfaring som producer/DJ i bagagen. Paul Kalkbrenner har altid lagt meget vægt på at han ikke vil lyde som “de andre”, og noget han slog fast fra start var, at han ikke gad spille andres musik end sin egen, når han var ude og spille. Da Paul Kalkbrenner udgav Icke Wieder i 2011 udtalte han følgende om albummet: “There won’t be any singing on the album, no music of tomorrow either, it feels generally more like… well, old times”

I 2008 blev filmen Berlin Calling lavet, i et samarbejde i mellem Paulk Kalkbrenner og Hannes Stöhr. Paulk Kalkbrenner stod for al musikken til filmen, og han spiller også hovedfiguren Ickarus. Filmen har fået mange positive anmeldelser, og takket være dens autentiske skildring af Berlins klubscene og narkokulturen, blev det en kultklassiker.
Soundtracket til filmen, og især singlen “Sky og Sand” brød mange salgsrekorder – især Belgien havde stor interesse for hans musik. Dette resulterede i at Paul Kalkbrenner i 2010 tog Europa med storm – og i 2012 fik godt fat i publikummet på Roskilde Festival da han fik lov til at spille Arena op.

 

Se hele Berlin Calling her:

http://www.youtube.com/watch?v=qMrv5-XihLE

Til slut vil jeg lige citere Paul Kalkbrenners anmeldelse fra Roskilde Festival – jeg synes det er så smuk en beskrivelse. :)

“Al musik handler om tidsfornemmelse. Men techno gør det i særlig grad, fordi den har sit ultimative udgangspunkt i repetitionen. Kalkbrenner formede tiden med de bare næver i Arena, da han gav Roskilde sit livs technofest. Det mest overvældende var den præcision, hvormed berlineren udviklede der mindste detaljer i den ellers simple lyd. Nærvær i techno, består ikke i musikinstrumentets klang, men i meningsfuldheden ved den udvikling musikken tager. Kalkbrenner leverede techno, hvor du kun for alvor forstod, hvad der skete nu, hvis du havde hørt og følt det, der skete ti minutter forinden. En usædvanlig helhedsoplevelse, hvor tidsfornemmelsen ikke kun var redskab, men et direkte tema i publikums krop. Resultatet: Tusinder af mennesker, der hoppede lykkelig i takt med deres egen dødelighed.”
Lasse Posborg Michelsen – Anmeldelsen er baseret på de første 90 minutter af koncerten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.