Østriger vil bryde lydmuren i frit fald fra 37 km højde – LIVE STREAM – NY DATO

Østrigeren Felix Baumgartner har sammen med sit hold forberedt sig i 5 år på at lave dette spring. Målet er at gennemføre det hurtigste frie fald nogensinde og med dette hører en hastighed på over 1.110 km/h, hvilket under de givne omstændigheder med tryk og temperatur vil være det samme som lydens hastighed.

Baumgartner har under forberedelserne allerede lavet to tidligere spring i år – disse var på henholdsvis 24 og 29 km. Sådanne spring er ikke risikofrie og der er muligheder for at dragten kan gå i stykker i faldet, eller at han kan komme i forkerte rotationer.

Der er mange sikkerhedsforanstaltninger som der skal tages hensyn til og Baumgartner har også udtalt at “»Efter dette vil jeg trække mig tilbage, for nu har jeg udført forskellige ting de seneste 25 år og er stadig i live.«”

Forsøget kommer til at ske mandag d. 8. oktober kl 14. Redbullstratos.com skriver: “UPDATE: Mission Update: Cold front pushes the launch to Tuesday Oct 9th. We’ll send another update as soon as we get the green light for launch.”

Forsøget er altså udsat til i morgen tirsdag den 9. i stedet for i dag.

Redbullstratos skriver følgende: “The mission team is closely monitoring possible new launch days in Roswell, NM with the goal of achieving supersonic speed in freefall”

vil man se med live kan det lade sig gøre her.

Se deres hjemmeside her http://www.redbullstratos.com

 

 

Se en kort animation af det frie fald her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.