iZettle er nu klar med kortbetaling via din smartphone

20121016-190611.jpg

iZettle er en kreditkort læser som gør det muligt at modtage betaling fra andres betalingskort. De har i de seneste par måneder haft projektet åbent for nogle testpersoner – og jeg har været med på en tester.

Hvordan fungerer iZettle?


iZettle består af 2 ting. En app og en kortlæser som kan sættes i sin smartphone. Når man sætter kortlæseren i sin smartphone åbner appen automatisk op og man er nu klar til at skrive beløbet som skal hæves på betalingskortet. Når beløbet er skrevet ind drejer man sin smartphone om til “kunden” og nu sættes kortet i og man godkender købet/overførslen. Programmet spørger ikke efter en pinkode – så derfor kvittere man med en underskrift på skærmen.
Til sidst spørger den efter en e-mail, man evt. kan sende en kvittering til. E-mailen bliver tilknyttet betalingskortet – så næste gang at kunden handler med dig husker den mailen og sender automatisk kvitteringen. Kvitteringen peger både ud på et kort hvor handlen er foregået, og det er også muligt at tage et billede af varen når man handler og det billede vil også blive tilknyttet i sin e-mail.

Når handlen går igennem ryger pengene ind på iZettles konto og derefter overfører de pengene videre til kontoen du har tilknyttet din bruger.

Hvad koster det?

Da iZettle satte dette i gang for testpersonerne var det gratis at modtage denne kortlæser. Nu da det er åbnet op for alle koster en kortlæser 250,- og derefter betaler man 2,75% (af overførslen, dette bliver automatisk lagt oven i prisen og det er “sælgeren” som betaler dette) hvis man bruger kortlæseren og 1,50 kr plus 3,50% hvis man ikke vælger at bruge kortlæseren. iZettle fungerer også uden kortlæseren, så skal man bare skrive kortoplysningerne ind i hånden.
Men men men – når du køber kortlæseren får du samtidig et gavekort på 200,-, derfor er de første 9100,- du overføre via appen altså uden ekstra tillæg.
Hvis du vil læse om maksimal overførslerne kan det findes på hjemmesiden.

 

iZettle startede med at acceptere både mastercard og visa kort men efter en periode måtte iZettle meddele at visa betalingen er lukket da det ikke overholder sikkerhedskravene. Dette er selvfølgelig et kæmpe minus, men det kan mærkes at iZettle teamet arbejder på at få problemet ordnet. Desværre er den eneste løsning de er kommet med at man skal bruge kundens smartphone og derefter skal kunden manuelt taste konto oplysninger ind til din konto så kunden kan overføre – og så dør hele princippet med det skulle være hurtigt og nemt, og så kunne man lige så godt lave en bankoverførsel.

Hvis iZettle skal have en fremtid i butikker, skal der ske nogle ændringer i forhold til visa betaling. Jeg er sikker på at fremtiden ligger i denne metode da den nuværende metode er en noget krævende omgang med registerering hos firmaet Nets og derefter fremskaffelse af dankort terminal.

 

Besøg iZettles hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.