Efter 4 år med iPhone har jeg nu skiftet til Samsung – læs her hvorfor

20121018-191643.jpg

Jeg fik min første iPhone for 4 år siden – en iPhone 3G. Det var samtidig også min første smartphone så det åbnede et utal af muligheder for mig og måden jeg gjorde brug af min telefon.
Da Apple senere præsenterede iPhone 3Gs var jeg hurtig til at lave min udskiftning og det samme skete da 4 og 4S’eren udkom. Nu er det snart lidt tid siden at Apple præsenterede deres iPhone 5 og tanken om at skulle opgradere min nuværende 4S til en 5’er har da strejfet mig. Men inden det sker har jeg besluttet mig for at prøve noget helt andet.

Nu har jeg så fået muligheden for at bytte min iPhone 4S ud med en Galaxy S II – og jeg har glædet mig til at prøve noget andet – hvad har andre producenter, i dette tilfælde Samsung, egentlig og byde på i forhold til Apples iPhone?
Jeg synes det er utrolig vigtigt at prøve andre mærker af og se hvad de egentlig kan. Hvis man aldrig har prøvet andet så kan det være svært at perspektivere til andre ting.

Nogle mener måske at en Samsung Galaxy II ikke er et fair byt for en iPhone 4S – men der er sikkert også nogle mener det modsatte. Historien er den at min far har en Galaxy S II og jeg har en iPhone 4S – og derfor var det jo nærtliggende og bytte vores telefoner – blot for en periode.

Baggrund af skiftet
I mens jeg er kommer til at bruge denne Galaxy S II har jeg tænkt mig løbende skrive lidt om mine tanker omkring den. Hvad støder jeg på som er godt, hvad støder jeg på som er mindre godt, og hvad jeg ellers kan finde på. Jeg vil også prøve liste lidt meninger ud af min far i mens han prøver min iPhone.
Hvad tænker en iPhone bruger, og en Galaxy bruger, når de bytter telefoner? For at kunne sætte sig lidt ind i hvad vi tænker, omkring noget af det vi kommer frem til, har jeg lavet en lille beskrivelse af hvad vi hver i sær har af tilgang til dette.

Min far har altid været en “Windows mand” – og er det stadig i dag. Han er IT supporter, og har til daglig med Windows computerer at gøre. Jeg skal ikke kunne sige, om hans valg af Samsung-smartphone, har noget med hans daglige rutiner med Windows maskiner at gøre. Men han har aldrig ejet noget Apple har produceret.

På den anden side står jeg så. Jeg er vokset med op med min fars viden om Windows, og indtil Apple rigtig slog igennem, med deres iPhones og Mac computerer brugte jeg flittigt Windows. I dag har jeg Apple produkter i hånden hver eneste dag, og er generelt glad for at bruge dem. Ikke fordi jeg har et hate på andre producenter – men jeg er “faldet i Apple-søen” og når først man ejer en ting fra dem, så bliver man hurtigt overtalt til andre produkter fra dem.
Jeg vil gerne prøve tage et skridt “ud”, og prøve noget andet – se hvad andre egentlig kan. Hvem ved – måske ender jeg alligevel ikke med at anskaffe mig en iPhone 5 efter dette lille ‘forsøg’.

Falder der en dom – og hvornår?!

Jeg vil løbende gøre mig notater om hvad der har fungeret godt og knap så godt i den tid jeg bruger telefonen. Jeg vil summere op en gang i mellem (måske en gang om ugen?) på siden her og give ‘thumbs up/down’ på nogle ting jeg er stødt på.
Desuden vil jeg skrive en overordnet refleksion af min oplevelse med Samsungs Galaxy S II.

Jeg har ikke en bestemt dato hvor jeg afleverer telefonen tilbage men jeg håber på hvert fald bruge den i den næste måneds tid.

 

____________________________________________________

Jeg har nu haft telefonen i brug lidt over en uge, og jeg er efterhånden kommet rigtig godt ind i systemet. Jeg har valgt at sætte det op i punkter da det egentlig bare er nogle ting jeg er stødt på og skrevet ned da jeg har brugt den.

  •  Mit første “problem” var hvordan jeg skulle få mine kontakter og kalender oplysninger fra min iCloud til denne Samsung. Jeg valgte at eksportere mine kontakter til en fil som jeg derefter kunne oploade og forbinde med min google konto. Samsung synkroniserer med Google og kan meget af det samme som man kender det fra iCloud.
  •  Mht. min kalender har jeg ikke fået den sat op på telefonen endnu. Jeg har tænkt på at lave en opsætning via noget synkronisering af min iCloud kalender og så videre ind i gmail kalenderen – men det er bøvlet og jeg har simpelthen ikke fået den til det endnu. Havde jeg brugt 100% googles    kalender havde det selvfølgelig været nemmere, men da jeg har andre ting som bruger min iCal er jeg stadig hængt op på den.
  • Desværre er det samme problem med mine kontakter. Jeg har problemer med at oploade min fil med kontakter til min google konto så jeg har stadig ikke mine kontakter på min nye telefon – det er som om der ikke sker noget når jeg prøver oploade filen med kontakter. Jeg tror fejlen ligger på min computer eller browser, men det er desværre bøvlet at jeg nu skal til at prøve gøre det igennem en anden computer. :(
  •  Også med opsætningen af wifi har jeg stødt på mindre problemer. Hvor jeg bor har vi en speciel WPA2 Enterprise kryptering på netværket – det betyder at i stedet for at skrive et password for at logge på det trådløse internet skal man også have et brugernavn – alle som logger ind har altså forskellige kodeord og brugernavne. Dog er det ikke lige til at finde hvad jeg skal bruge i indstillingerne på telefonen så det er ikke lykkedes mig at komme på endnu. – Jeg var så heldig at Roskilde Universitet havde en guide liggende til hvordan jeg kom på på et WPA 2 sikret netværk, så nu er det lykkedes mig at komme på. Det kunne godt være gjort mere simpelt..
  •  Et svar jeg også har fået mere end én gang når jeg har spurgt nogle omkring mig efter hjælp er: “er det ikke en iPhone?” – jeg svarer “Nej det er en Samsung..” – “Så ved jeg desværre ikke noget” og det samme gælder når man er på besøg hos andre – det er ikke alle som lige har et USB kabel man kan bruge til opladning – til en Samsung..
  •  Jeg havde ikke haft telefonen i brug længe før jeg opdagede at touch feelingen var meget anderledes end min tidligere iPhone. Det er ikke fordi det som sådan giver generelle problemer med brugen af telefonen, men det er noget som jeg lægger mærke til når jeg bruger fingerspidserne til at surfe, eller navigere rundt. Dog har jeg virkelig problemer når jeg vil åbne min telefon. Android tillader at man kan tegne et mønster for at åbne telefonen (jeg er fan!), men jeg støder nogle gange på hårde problemer lige på denne åbningsskærm – ofte bliver jeg nød til at gøre det om mange gange før den får fat. Jeg trækker min finger meget præcist og jeg kan se jeg rammer de rigtige punkter – men pludselig mit i mit swipe kan den tro jeg har løftet fingeren eller lign. – mindre heldigt.
  •  Samsung har en app som hedder “Social Hub” – den samler alle ens indkomne beskeder, altså mails, SMS’er, Facebook updates og RSS kan også tilføjes. Ideen kan jeg rigtig godt lide, men der er et eller andet som alligevel gør jeg ikke bruger den. Jeg synes tanken om at have alle sine ting samlet i en app er fantastisk, men hvad der går galt kan jeg desværre ikke svare på i øjeblikket.
  •  Stor skærm – telefonen er udstyret med en halvstor skærm i forhold til hvad man har på en iPhone – det er super lækkert! Dog fylder den til tider lidt for meget i hånden.
  •  Touch Knappen langs kanten – gør desværre at jeg får ramt den tilfældigt.
  •  SWYPE – gør det bare meget hurtigere end det ellers traditionelle qwerty tastatur. Desværre er SWYPE ikke total dansk interegeret i tastaturet, men det er stadig værd at bruge!
  •  Illustration af data fungere rigtig godt og det er nemt og se hvor meget data man har brugt, hvad det er brugt på og lign.
  •  Google plus som man er knyttet op til fungerer som det skal. Dog er der ikke meget samarbejde mellem f.eks. Apples iCloud

 

2 thoughts on “Efter 4 år med iPhone har jeg nu skiftet til Samsung – læs her hvorfor

 1. Har selv haft Android før og der var jeg egentlig godt tilfreds. Valgte dog at prøve iPhone 4s og siden har jeg været helt vild med iPhone. Synes bare at iPhone kører super optimalt. Har dog ikke prøvet Samsung Galaxy, de skulle jo også køre super :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.